وي يادآور شد: مراسم گهوارهبندي و گهوارهگرداني يکي از آيينهاي تاثيرگذار مختص آذربايجان شرقي است که در روز عاشورا انجام ميشود و در اين آيين گهوارههايي منتسب به حضرت علياصغر(ع) با پارچههاي سبز و عروسکهاي پارچهاي نمادين به نام حضرت در مساجد و حسينيهها توسط زنان آماده، و در برخي هيئتهاي عزاداري مختص حضرت علياصغر(ع) در محلات گردانده ميشود.
محمدي با اشاره به اين که موزه محرم در سال 1387به عنوان اولين موزه مذهبي مردمشناسي محرم در کشور در محل خانه دکتر ابوالقاسم صحتي چيده و افتتاح شد، خاطر نشان کرد: در اين موزه، يک گهواره منسوب به حضرت علياصغر(ع) و يک دست لباس تعزيهخواني منتسب به آن حضرت براي بازديد عموم در معرض نمايش گذاشته شده است.
به گزارش ميراث آريا موزه محرم با مساحت 409 متر مربع در 3 طبقه به سال 1378 با شماره 2336 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد و متعاقب آن عمليات مرمت و استحکام بخشي آن جهت تجهيز موزه مردمشناسي محرم انجام گرفت و در سال 1387 به بهرهبرداري رسيد.
گفتني است قدمت خانه ابوالقاسم صحتي با توجه به نوع معماري آن به اواخر دوره قاجار و پهلوي اول ميرسد و با نماي آجري پرکار يکي از زيباترين خانههاي قديمي تبريز بهشمار ميرود و به گفته خانواده صحتي اين خانه نزديک به 90 سال و يا بيشتر محل تجمع عزاداران امام حسين (ع) در دهه اول ماه محرم بوده است.
/110
انتهای پیام/